Відзначення Дня захисника України

12 жовтня 2016 року відбулося вітання студентів-військовослужбовців ПІЕП, батьків студентів, які брали або беруть участь в АТО на сході України, волонтерів.

День захисника України – 14 жовтня – ніколине буде традиційним святом з масовими гуляннями та веселими дійствами. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави.

На заході увага акцентувалася на історії визначення 14 жовтня як Дня захисника України.

Далі студенти власно виготовленими листівками вітали військовослужбовців, які перебували в зоні АТО і є студентами закладу:

1. Алієв Олександр Сергійович

2. Богаєвський Олександр Олексійович

3. Величко Анатолій Миколайович

4. Вишар Василь Васильович

5. Вишневецький Петро Іванович

6. Гребіняк Анатолій Юрійович

7. Гуменчук Василь Васильович

8. Іващенко Роман Володимирович

9. Ковальчук Дарья Юріївна

10. Козловський Едуард Миколайович

11. Кравчук Віталій Валерійович

12. Крутько Сергій Володимирович

13. Маньківський Олександр Ігорович

14. Маркін Дмитро Констянтинович

15. Немцев Олексій Юрійович

16. Нещадим Володимир Сергійович

17. Одинцов Олександр Олександрович

18. Панасюк Валерій Юрійович

19. Піщанський Аркадій Анатолійович

20. Протопопов Дмитро Олегович

21. Руденко Олег Павлович

22. Сапсай Сергій Іванович

23. Сизенко Дмитро Олександрович

24. Тимошенко Валерій Сергійович

25. Шунаков Геннадій Іванович

Зазначалося, що найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя. Згадували Василя Михайловича Мойсея, який загинув від кулі снайпера 20 лютого 2014 року на Майдані. Василь був студентом Університету розвитку людини «Україна» в Луцьку і навчався за спеціальністю «Фізична реабілітація і здоров’я людини».

Сердюка Ігора Миколайовича – підприємця з міста Кременчук Полтавської області, який загнув на майдані 18 лютого, Черненка Андрія Миколайовича з селища Слободо-Петрівка, Гребінківського району Полтавської області, який загнув на майдані 19 лютого.

Схилили голови низько перед пам’яттю і подвигом славних синів України – козаків, героїв УПА, славних воїнів-визволителів у роки Другої світової війни, героїв небесної сотні і героїв АТО і промовили молитву за душі загиблих.

Студенти були приголомшені виступами військовослужбовців та волонтера (викладача кафедри фізичної реабілітації – Вишар Євгенії Василівни). На заході лунала патріотична музика, українські пісні, вірші, пісні під гітару.

Керівництво Полтавського інституту економіки і права, Полтавського коледжу, викладачі та студенти щиро й сердечно вітають із Днем захисника України – святом, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії. В це світле свято бажаємо родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру!